Lavendel;
Van de verschillende soorten lavendel die gebruikt worden voor geneeskundige doeleinden, is de Lavandula Angustifolia de belangrijkste. Het is de meest veelzijdige, de meest geliefde en de meest geneeskrachtige van alle essentiële oliën. Zowel de bloemen als de bladeren zijn uiterst aromatisch, maar alleen de bloemen worden gebruikt om er essentiële olie van te maken. Lavendelolie verhoogt de geneeskrachtige werking van elke olie waarmee hij wordt vermengd.

Eigenschappen;
Lavendel is
kalmerend, verzachtend, helpt goed bij depressiviteit en brengt evenwicht in emotioneel opzicht. Zijn ontsmettende, bacteriedodende en pijnstillende eigenschappen maken hem waardevol bij de behandeling van oa. snijwonden, wonden en brandwonden.

Omdat lavendel ook verstopping tegengaat, is de olie doeltreffend bij verkoudheden, griep en slijmvliesontstekingen. Lavendelolie verlaagt de bloeddruk, voorkomt en verlicht krampen, werkt tegen reuma en werkt ook als versterkend middel.

Het belangrijkste is dat lavendel een aanpassingsgericht middel is, wat betekend dat deze olie het vermogen heeft om het evenwicht te herstellen en het genezingsproces in elk llichaamstelsel dat uit balans is in werking te stellen.

Gebruiksmogelijkheden;
* bij pijn, spanning, depressiviteit en slapeloosheid.
* bij spijsverteringsklachten.
* voor alle uitwendige gebruiksmogelijkheden
* bij slijmvliesontsteking, verkoudheid, griep en ademhalingsproblemen
* bij brandwonden, snijwonden, huiduitslag en hoofdpijn
* bij keelpijn, ontstoken tandvlees en een slechte adem.

Belangrijkste toepassingen;
Lavendel komt huidproblemen ten goede, bijvoorbeeld bij brandwonden, blauwe plekken, vlekken, allergieën en insectenbeten. Problemen met het zenuwstelsel, bijvoorbeeld spanning, depressiviteit, slapeloosheid, hoofdpijn, stress en emotionele hoogspanning reageren buitengewoon goed op lavendel.

Lavendel kan gebruikt worden om buikkrampen, misselijkheid, koliek, winderigheid en spijsverteringsklachten te verlichten. De olie helpt ook om blaasontstekingen en keelontstekingen, astma, slijmvliesontstekingen en om een slechte adem te zuiveren.

Waarschuwingen;
Over het algemeen veilig voor alle leeftijden, maar sommige mensen die last hebben van hooikoorts of astma kunnen er allergisch voor zijn.

 

   
 
>> Copyright 2006 Hieronymus <<